Dit heb je nodig voor een lekkere high tea

Een lekkere high tea organiseren voor de gezelligheid of gewoon omdat je het leuk vindt. Er zijn een aantal dingen waarmee je een high tea tot een groot succes maakt. Zo moet je rekening houden met je gasten en is het goed om verschillende soorten versnaperingen in huis te halen. Denk vooral aan zoete en hartige hapjes en zorg voor een mooie combinatie van beide. 

Zoete hapjes bij een high tea

Voor een high tea is goed om kleine hapjes in huis te halen. Eenhaps etenswaren die je op een leuke manier presenteert. Wanneer je zoekt naar zoete hapjes kun je het beste verschillende soorten taart bestellen. Natuurlijk hoeven dit geen complete taarten te zijn. Kies voor petit fours, dit zijn kleine gebakjes die perfect zijn om te gebruiken bij een lekkere high tea. Ook kun je zelf verschillende zoete hapjes maken en gebruiken bij je high tea. Zorg er altijd voor dat de porties klein blijven. Bonbons, kleine stukjes chocolade en aardbeien doen het ook altijd goed.

Hartig voor de variatie

Om een balans te vinden naast al het zoet is het goed om ook hartige hapjes te serveren. Maak bijvoorbeeld kleine sandwiches, wraps en gevulde groenten. Een variatie aan hartige snacks met verschillende smaken zal je gasten doen verblijden. Als je niet weet waar je moet beginnen is het verstandig om een thema te kiezen, bijvoorbeeld oosters. Zo is het makkelijker om kleine hartige snacks te maken.

Verschillende soorten thee

De basis van een high tea is natuurlijk thee. Zorg voor een ruim assortiment aan thee smaken en serveer zeker geen theezakjes. Struin op het internet naar thee speciaalzaken of kijk in het nabije winkelcentrum naar een specialist. Goede thee serveer je namelijk met verse ingrediënten, zoals munt en verse zoethout.