De Italiaanse keuken: pizza en pasta

Kortzichtig? Waarschijnlijk wel, want als je een willekeurig Italiaans restaurant in Amsterdam binnen loopt en een blik op de menukaart werpt, ontdek je dat deze geliefde keuken wel wat meer te bieden heeft. Toch ontkom je nauwelijks aan het feit dat pizza en pasta verreweg de populairste onderdelen vormen. Wat absoluut bijdraagt aan deze populariteit is de enorme diversiteit aan pasta’s en pizza’s, de eerstgenoemde aan vormen, de tweede aan toppings. Oh ja, nog even dit: antipasta of antipasto heeft helemaal niets met iets tegengestelds aan pasta te maken. Antipasta is een hapje, een voorgerecht, voorafgaande aan de hoofdmaaltijd.

CinemaParadiso-logo

 

Pasta, van recht tot elke vorm van krom

Pasta is Italiaans voor deeg, waarbij de Italiaanse keuken in principe gebruik maakt van harde tarwe. Naast de enorme variatie in vormen is er nog op een andere manier onderscheid te maken, namelijk vers en in gedroogde vorm. Elk zichzelf respecterend restaurant in Amsterdam zal zijn eetgasten verse pasta voorzetten, terwijl thuis meestal de gedroogde vorm wordt gekookt. Over het algemeen wordt pasta bereid in kokend water en wordt de uiteindelijke pastaschotel gedefinieerd door de saus. Hoewel kaas, tomaten en room populaire ingrediënten vormen, kun je het in principe zo gek niet bedenken of er is wel een saus van gemaakt.

Private-dining-Amsterdam

Pizza, van delicatesse tot snelle hap

Neem een ronde deegbodem, beleg deze met smakelijke ingrediënten en laat het een poosje in een speciale oven bakken. Het resultaat is één van de populairste eetwaren in de wereld. Net als bij de pastasaus zijn kaas en tomaten veelgebruikt, maar is ook hier een geweldige variatie mogelijk. Voor een snelle hap kun je redelijke pizza’s bestellen en thuis laten bezorgen, voor het echte werk zoek je natuurlijk een uitstekend Italiaans restaurant in Amsterdam. Als je als Amsterdamse student wel eens kokkerelt op zijn Italiaans voor je hele studentenhuis, neem dan ook eens de moeite af en toe een heus Italiaans restaurant in Amsterdam te bezoeken en die overweldigende ervaring dan weer toe te passen in je eigen keuken.

Eet smakelijk iedereen!

Address & Contact

Address:

Westerstraat 186, 1015 MR, Amsterdam

GPS:

52.3782387, 4.8816344

Telephone:
Web:

-

Opening Hours

Monday

18:00–23:00

Tuesday

18:00–23:00

Wednesday

18:00–23:00

Thursday

18:00–23:00

Friday

18:00–23:00

Saturday

18:00–23:00

Sunday

Gesloten

Antipasti Freddi | Antipasti Caldi | Le Paste | La Carne | Il Pesce | Contorni / Optie bij vlees en visgerechten | Il Dolci | Vini Rossi | Witte Wijnen | |