Wat houdt een high tea in?

Een high tea is een gezellige en informele manier om samen te genieten van een kopje thee en een uitgebreid assortiment aan lekkernijen. Het is een traditie die oorspronkelijk uit Engeland komt en die tegenwoordig in veel landen over de hele wereld wordt gevierd.

Een high tea bestaat meestal uit een selectie van verschillende soorten thee, gecombineerd met zoetigheden zoals scones met jam en room, sandwiches, koekjes, gebak en petit fours. Het is bedoeld om samen te genieten en een tijdje te ontspannen, meestal in goed gezelschap.

In sommige gevallen wordt een high tea geserveerd als onderdeel van een feestelijke gelegenheid, zoals een verjaardag, bruiloft of babyborrel, terwijl het in andere gevallen een gelegenheid is om gewoon samen te komen en elkaar te zien. Het is een mooie manier om elkaar te verwennen met lekkernijen en om te genieten van de ambiance en de gezelligheid van het moment.

Wat is de volgorde van een high tea?

De volgorde van een high tea kan variëren, maar hier is een gebruikelijke opzet:

Thee selecteren en zetten: Als eerste wordt er gekozen welke thee er gedronken gaat worden en deze wordt vervolgens gezet.

Sandwiches: Sandwiches worden meestal als eerste geserveerd en kunnen variëren van klassiekers zoals ham en kaas, tot meer uitgebreide opties zoals gerookte zalm of krab.

Scones: Daarna volgen scones, meestal warm en geserveerd met jam en room.

Zoetigheden: Vervolgens worden de zoetigheden geserveerd, zoals gebak, koekjes en petit fours.

Thee drinken: Uiteindelijk wordt de thee gedronken en genoten van de gezelligheid en het gezelschap.

Deze volgorde is niet strikt en kan aangepast worden aan persoonlijke voorkeur en de aard van de gelegenheid. Sommige high tea-arrangementen kunnen bijvoorbeeld ook een verrassingsdessert of bubbels om het feestje mee af te sluiten bevatten. Het belangrijkste aspect van een high tea is dat het een gezellig en ontspannen moment is om samen te genieten van lekkers en thee.

Hoe lang duurt een high tea?

Een high tea duurt meestal tussen de 1,5 en 2 uur. Het is een informeel en gezellig evenement waarbij er rustig wordt gedronken, gegeten en gepraat, en waarbij er geen haast is om weg te gaan.

Echter, de exacte duur van een high tea kan variëren, afhankelijk van de grootte van de groep, het aantal courses en de duur van de gesprekken. Sommige high tea’s kunnen korter zijn als het een snelle snack-ervaring is, terwijl andere high tea’s uitgebreider kunnen zijn met meerdere rondes van eten en drinken.

Het belangrijkste aspect is dat iedereen zich ontspannen en comfortabel voelt, en dat er voldoende tijd is om te genieten van het eten, de thee en het gezelschap.

Wat eet en drink je bij een high tea?

Bij een high tea wordt traditioneel een selectie van thee geserveerd, samen met een uitgebreid assortiment aan lekkernijen. Hier is een lijst van de meest voorkomende items die bij een high tea worden geserveerd:

Dranken:

Thee (meestal een selectie van verschillende soorten, zoals zwarte thee, groene thee, oolong-thee, fruit-thee, etc.)

Room (voor scones en andere zoetigheden)

Siroop (voor in thee of drankjes)

Eten:

Sandwiches (bijvoorbeeld ham en kaas, gerookte zalm, krab, etc.)

Scones (warm, geserveerd met jam en room)

Gebak (bijvoorbeeld cupcakes, macarons, brownies, etc.)

Koekjes (bijvoorbeeld shortbread, gingernuts, etc.)

Petit fours (miniaturen van zoetigheden, zoals cakejes, chocolade, fruit, etc.)

Deze lijst is niet strikt en er kunnen ook andere items aan worden toegevoegd, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de stijl van de high tea. Bovendien kunnen sommige high tea-arrangementen ook bubbels of champagne bevatten, wat het feest nog specialer maakt. Het belangrijkste aspect van een high tea is dat er een gezellige en ontspannen sfeer heerst en dat er voldoende keuze is voor iedereen om van te genieten.

Hoe verzorg je een high tea?

Een high tea verzorgen is een leuke en uitdagende activiteit die vereist wat planning en voorbereiding. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij het verzorgen van een high tea:

Plan het aantal gasten en de datum: Bepaal hoeveel gasten je verwacht en wanneer je de high tea wilt houden. Houd rekening met het aantal beschikbare stoelen en tafels, en het weer (als de high tea buiten wordt gehouden).

Kies een thema: Bedenk of je de high tea een specifiek thema wilt geven, zoals bijvoorbeeld een seizoenthema, een roze en paarse high tea, of een high tea met een Engelse tint.

Kies een selectie van thee en dranken: Zorg ervoor dat je een gevarieerde selectie thee hebt, inclusief zwarte, groene en fruit-thee. Overweeg ook het aanbieden van room, siroop en andere drankjes.

Maak een menu: Maak een selectie van sandwiches, scones, gebak, koekjes en petit fours, en houd rekening met eventuele dieetbeperkingen of allergieën van je gasten.

Maak een boodschappenlijst: Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt, zoals thee, suiker, melk, brood, jam, room, koekjes, gebak, enz.

Decoreer: Decoreer de ruimte met versieringen die passen bij je thema, zoals bloemen, ballonnen, servetten en tafeldekking.

Serveer met flair: Zet de thee en de hapjes op de tafel en zorg ervoor dat alles er aantrekkelijk uitziet. Zet eventueel een drankenkar neer voor het serveren van thee en andere dranken.

Geniet van de high tea: Het allerbelangrijkste is om te ontspannen, te genieten van het gezelschap en te zorgen dat je gasten zich welkom en comfortabel voelen.

Met deze stappen moet je in staat zijn om een geslaagde en leuke high tea te verzorgen voor jou en je gasten. Veel plezier!

Eet smakelijk alvast…;-)